.comment-thread ol { counter-reset: countcomments; } .comment-thread li:before { content: counter(countcomments,decimal); counter-increment: countcomments; float: right; z-index: 2; position:relative; font-size: 22px; color: #555555; padding-left:10px; padding-top:3px; background: url(http://4.bp.blogspot.com/-f6ByQfbwApQ/T4x_8p1FGpI/AAAAAAAAB2A/WJKf-ybmvQk/s1600/comment+bubble2.png) no-repeat; margin-top:7px; margin-left:10px; width: 50px; height: 48px; } .comment-thread ol ol { counter-reset: contrebasse; } .comment-thread li li:before { content: counter(countcomments,decimal) "." counter(contrebasse,lower-latin); counter-increment: contrebasse; float: right; font-size: 18px; color: #666666; }

fashion, beauty and lifestyle blog

fashion, beauty and lifestyle blog

31. 12. 2014

2014



Tak... a je tu posledný deň v roku. Spomínam na to, ako som takto pred rokom čakala na rok 2014 a dúfala som, že všetko čo ma v ňom čaká bude podľa mojich predstáv. Bol to pre mňa rok plný veľkých zmien a skúšok. Keď spravím menší "súhrn" toho všetkého čo som zažila a čím som prešla -vyšlo to tak, ako som si priala. Aj keď.......niekedy to v danom okamihu tak nevyzeralo. No práve tie nie moc pozitívne veci ma posunuli ďalej a teraz, s odstupom času môžem povedať, že ono to tak všetko malo byť :) 
Dnešný článok bude zhrnutím všetkého, čo som za tento rok napísala na svoj blog. 
   











Milí čitatelia, prajem Vám všetko najkrajšie a najlepšie do budúceho roku, nech je plný zdravia, lásky a splnených prianí.

22. 12. 2014

VIANOČNÉ PEČENIE III.

Medovníčky...mňam, bez nich si Vianoce ani neviem predstaviť. Na cesto budeme potrebovať: 10dkg masla, 60dkg hladkej múky, 20dkg práškového cukru, 3 lyžice medu, 1 lyžicu kakaa, 1 lyžicu rumu, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny, 1 kypriaci prášok do perníkov a 3 vajíčka. 
Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, z ktorého vykrojíme srdiečka (alebo iné tvary). Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 15 minút.

Na ozdobu potrebujeme: vaječný bielok, pár kvapiek šťavy z citróna a práškový cukor. Bielok vyšľaháme na sneh a postupne pridávame cukor a lyžičku citrónovej šťavy. Na zdobenie môžme použiť igelitový sáčok. Ja používam zdobiacu ceruzku od Tescomy (link TU).




21. 12. 2014

VIANOČNÉ PEČENIE II.


Druhý diel už bude naozaj o pečení. Budeme potrebovať: 250g hladkej múky, 150g práškového cukru, 1 vanilínový pudingový prášok, kôru z citróna, vajce, 200g masla
A na ozdobu: lentilky, pár kvapiek šťavy z citróna, 1 lyžicu práškového cukru, roztopenú čokoládu na varenie

V miske zmiešame múku, cukor, puding a kôru z citróna. Pridáme vajíčko a maslo a vymiešame cesto. Vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 15 minút.

Práškový cukor a šťavu z citróna vymiešame, na hmotu. Na vychladnuté kolieska roztopenou čokoládou nakreslíme oči a parôžky a vypracovanou hmotou "prilepíme" sobíkom ňufáčiky.



19. 12. 2014

VIANOČNÉ PEČENIE I.

Vianoce sa blížia...preto som sa rozhodla napísať niekoľko dielov o príprave koláčikov na tieto najkrajšie a najčarovnejšie sviatky v roku. Všetko to budú známe a jednoduché recepty, ja sa skôr chcem zamerať na spôsob, ako ich vyzdobiť. Dúfam, že pre Vás budú inšpiráciou...


Prvý recept je na kokosové guličky. Budeme potrebovať odrezky z pečeného cesta (alebo piškóty), sirup podľa chute (ja mám najradšej domáci malinový), nasekané oriešky alebo mandle, kakao, rum, strúhaný kokos a pre zvýraznenie arómy môžme pridať aj čajovú lyžičku kokosového oleja. 
Piškóty pokvapkáme rumom, zmiešame ich so sirupom, kakaom, orieškami a kokosovým olejom. Zo zmesi vytvarujeme guličky, obalíme ich v strúhanom kokose a vložíme do košíčka. 

Špáradlá som presekla na polovice, na každú polovicu som  prilepila srdiečka, ktoré sú vystrihnuté z papiera. Tento "doplnok" slúži ako milý detail a tiež na vyberanie zákusku z košíčka.